Brend: Candy

Candy ugradbeni set PCT25CB CH64CCB

879,00 KM

U cijenu je uključen PDV
SKU: 30186- Kategorije: , ,

Opis

Ugradbeni set Candy PCT25CB CH64CCB
Ugradbena ploča Candy CH64

Broj istovremeno aktivnih površina za kuhanje: 4
Materijal: Staklokeramičcka
Dimenzije ugradbenog prostora: 56×49 cm
Ugradbena pećnica Candy PCT25CB

Ventilatorska rerna
Enrgetska klasa: A+
Skrivene komande
Crna
Kapacitet 65 l
Energetska ucinkovitost A+

Candy shvata važnost uštede energije – upravo zato većina naših modela pećnica ima A+ klasu energetske učinkovitosti.
Statička ili ventilacijska pećcnica? Najbolja metoda pečenja?
Ovo pitanje predstavlja izazov za sve: nove pridošlice u kuhinji, pa čak i najiskusnije kuhare koji moraju savladati novi recept. Ne postoji jedinstven odgovor, ali možemo naučiti razlikovati dvije vrste pečenja, kako bi, ovisno o slučcaju, odabrali najbolji. Važno je odabrati pećnicu koja omogućuje uspješnu pripremu hrane uz oba načina pečenja.

Počnimo s osnovama: razlike izmeđdu vrsta zagrijavanja

Kako bismo osigurali pravilnu pripremu hrane, važno je shvatiti razliku izmedu statičke i ventilacijske pećnice: ventilacijska peče na ujednačen nacin, zahvaljujući kruženju zraka koje raspršuje toplinu dok statička pećnica proizvodi toplinu vodoravno ili okomito. Neovisno o željenom načinu pripreme, važno je upozoriti da se dvije metode razlikuju za oko 20°C: 180 °C statičke pećnice odgovara 160 °C ventilacijske pećnice.
Kako metoda pečenja utjece na naša jela? Ventilacijska pećnica osigurava brže i ujednačenije pečenje, a hrana je sočnija i aromatičnija. Statička pećnica, s druge strane, garantuje sporije, ali pažljivije pečcenje, idealno za jela koja moraju biti dobro pečena i suša iznutra.

Kada koristiti ventilacijsku pećnicu?

Ova vrsta pečenja idealna je za pripremu više jela istovremeno, zato što toplina dopire do svih dijelova pećnice. Na taj način možete koristiti obje police, primjerice za pripremu pečenke na gornjem i krompira na donjem dijelu, ili lazanja i povrća, ribe i priloga. Takođe, preporučuje se korištenje te metode za pripremu hrane s hrskavom koricom: ribe, bijelog mesa, crvenog mesa, povrća, tjestenine, ali i slastica s mekim punjenjem.

Kada koristiti statičku pećnicu?

Korištenje statičke pećnice namijenjeno je za sve namirnice koje zahtijevaju sporije pečenje uz sušu unutrašnjost, poput dizanog tijesta – namirnice kojoj je potrebno pečenje da “naraste”.
S obzirom da kod statičke pećnice unutrašnji zidovi služe kao otpornici – bez kruženja zraka koje raspršuje toplinu – hrana je jednoliko pečena sa svih strana. Idealno za jela poput kruha, pizze, pogače, ali i kolača, keksi, meringa ili biskvit torti.

Vrijeme je za obrok!

Uz ove jednostavne informacije, sada možete odabrati idealan nacin pripreme svojih jela: Isprobajte nove recepte, budite strpljivi i…uživajte u svom jelu!